Seu Electrònica

Document Nacional d'Identitat electrònic

El Document Nacional d'Identitat (DNI), emès pel Cos Nacional de Policia de la Direcció general de la Policia (Ministeri de l'Interior), és el document que acredita, des de fa més de 50 anys, la identitat, les dades personals que en ell apareixen i la nacionalitat espanyola del seu titular.

Amb l'arribada de la Societat de la Informació i la generalització de l'ús d'Internet es fa necessari adequar els mecanismes d'acreditació de la personalitat a la nova realitat i disposar d'un instrument eficaç que traslladi al món digital les mateixes certeses amb les quals operem cada dia al món físic. Per respondre a aquestes noves necessitats neix el Document Nacional d'Identitat electrònic (DNIe), similar al tradicional i la principal novetat del qual és que incorpora un petit circuit integrat (xip), capaç de guardar de forma segura/segura informació i de processar-la internament.

El Document Nacional d'Identitat canvia el seu suport tradicional (cartolina plastificada) per una targeta de material plàstic, dotada de noves i majors mesures de seguretat. A aquesta nova versió del Document Nacional d'Identitat ens referim com a DNI electrònic.

En la mesura que el DNI electrònic vagi substituint al DNI tradicional i s'implantin les noves aplicacions, podrem utilitzar-ho para:

  • Realitzar compres signades a través d'Internet
  • Fer tràmits complets amb les Administracions Públiques a qualsevol hora i sense haver de desplaçar-se ni fer cues
  • Realitzar transaccions segures/segures amb entitats bancàries
  • Accedir a l'edifici on treballem
  • Utilitzar de forma segura/segura el nostre ordinador personal
  • Participar en una conversa per Internet amb la certesa que el nostre interlocutor és qui diu ser

Si desitja obtenir més informació sobre el DNIe, característiques i ús, pot obtenir-la a través de la web oficial del DNI electrònic www.dnielectronico.es .